Banangranola
Ingredienser:
- 280 g/6 dl havregryn
- 150 g kerner og frø:
- 50 g solsikkekerner
- 50 g græskarkerner
- 50 g hørfrø/sesamfrø (gerne et mix)
- 150 g hakkede nødder:
- 80 g hakkede mandler
- 40 g hakkede hasselnødder
- 30 g hakkede valnødder
- 60 g revet kokos
- 1 tsk kanel
- 2 små/mellemstore bananer (ca. 180-200 g i alt)
- 3 spsk fibersirup, evt. honning
- ½ tsk vaniljeessens
- 1 spsk smør eller olie
- 2 knivspidser havsalt
- 50 g tørret frugt eller bær
Sådan gør du:
- Indstil ovnen på 180 grader.
- Bland havregryn, kerner, frø, nødder, kokos og kanel godt i en skål.
- Mos bananerne med en gaffel eller en stavblender
- Lun FiberSirup/honning og smør let i en gryde eller i mikroen, og bland det derefter med de moste bananer og vaniljeessensen.
- Hæld blandingen over de tørre ingredienser med et par knivspidser havsalt, og bland det godt.
- Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir, og bag den ved 180 grader i 18-20 min. Vendes et par gange undervejs.
- Efter bagning blander du i tørret frugt eller bær i og lader granolaen afkøle, før du hælder den i en tæt krukke eller boks til opbevaring.
Nydes med mælk, yoghurt eller som topping på det meste!
Tips
Du kan selv variere ved at tilsætte forskellige kerner, frø og nødder i forskellige mængder. Prøv dig frem.