• Lanceret for 30 år siden
  • God smag
  • Gode vaner
Close

Hvorfor virker træningen ikke?
Har du trænet konsekvent i flere måneder (måske endda år) og alligevel sniger vægten sig op? Her er fem faktorer, der kan gøre, at du ikke taber dig af at træne.

1. Din træningsrutine gør, at du spiser for meget
Bruger du din træning som undskyldning for at spise mere? “Jeg har forbrændt det, så jeg har fortjent det”. Mange har tendens til at spise flere kalorier, når de dyrker motion.
Tror du, at din 45-minutters morgenløbetur var nok til at forbrænde det stykke chokoladekage til dessert? Bonusinformation: En gennemsnitlig kvinde på 64 kilo forbrænder cirka 476 kalorier (løber 1,6 km på 10 min) ved at løbe i 45 minutter. Den gennemsnitlige dessert på en restaurant ligger på omkring 1.200 kalorier (eller flere). Så selvom du kun spiser halvdelen af desserten, vil du stadig indtage flere kalorier, end du har forbrændt på dine 45 minutters løb.

Løsningen: Få din træning til at tælle ved at kombinere den med en sund kost, der holder sig inden for den passende mængde kalorier. Nutrilett tip: Skriv de kalorier ned, du indtager hele dagen for at sikre, at du er på rette spor.

2. Din træning udmatter dig
En hård spinningtime kl. 5 om morgenen virker som en fantastisk måde at komme i form på, så hvorfor rasler kiloene ikke af? Hvis din træning efterlader dig med følelsen af at være helt drænet, udmattet, øm, og du bare ønsker at ligge på sofaen resten af dagen, kan det gøre mere skade end gavn. Mens din træning skal være udfordrende, kan det at presse dig selv for hårdt give den modsatte effekt på din krop.

Løsningen: Følg en træningsplan, der er relevant for din nuværende form. En plan der stadig vil udfordre din krop uden helt at dræne den for kræfter. Er du ikke sikker på, hvad der er bedst for dig? Prøv at planlægge en session med en personlig træner for at gennemgå dine mål og den bedste handlingsplan for at nå dem.

3. Din træning forbrænder færre kalorier, end du tror
Føler du dig temmelig uovervindelig, når løbebåndet siger, at du har forbrændt 800 kalorier? Tro om igen, en usædvanligt høj kalorieforbrænding er sjælden, og de fleste maskiner overvurderer læsningerne med så meget som 30 procent. Mange maskiner kræver ikke, at du indtaster din kropsvægt, og derfor er det kalorieoutput ofte baseret på en ”reference vægt”, som ofte anvendes i videnskaben, på 70,5 kilo. Så hvis du vejer 61 kilo, for eksempel, ville du ikke forbrænde det samme antal kalorier som en, der er på referencenvægten.
Og selv dem, der bruger pulsmålinger, er muligvis heller ikke så nøjagtige. Maskiner, der inkorporerer armaktivitet (såsom trappe stepper), kan forårsage en højere puls sammenlignet med f.eks. et løbebånd, men det er ikke unormalt, at du forbrænder flere kalorier på løbebåndet. Forskning har vist, at på samme niveau af kalorieforbrænding vil pulsen blive markant højere, når du bruger armene vs. ben, og du kan endda forbrænde færre kalorier på trods af en højere puls.

Løsningen: Prøv at bruge en distancelæsning til mere præcist at regne ud, hvor mange kalorier du har forbrændt. Som et eksempel, hvis du vil forbrænde 300 kalorier, skal du jogge 4,3 km, gå 6,4 km, eller cykle omkring 16 km.

4. Din træning er ikke afbalanceret
Selvfølgelig, vi elsker sjove aktiviteter som Zumba lige så meget, som du gør, men det betyder ikke, at det er alt, hvad du skal gøre for at holde dig i form. Variation er ikke kun livets krydderi, men nøglen til at få en bedre, slankere og stærkere krop. Der er ikke én enkelt aktivitet, som kan give dig alt, hvad du behøver.
Hvis du kun foretager motionstræning eller den samme styrketræning igen og igen, betyder det, at du ofrer muligheden for at opbygge muskelmasse og udfordre din krop på nye måder.

Løsningen: Opret et ugentligt program, der roterer gennem forskellige former for træning (motionstræning, styrketræning, smidighed) for at holde dit sind og krop, engageret og i forandring. Overvej muligheden for mindst tre styrkesessioner og tre til fem motionssessioner om ugen for de bedste resultater.

5. Din træning er helt forældet
Har du taget den samme kropformningsklasse med de samme 3 kilos vægte uge efter uge? Så tag nogle tungere håndvægte for at øge kalorieforbrændingen. Og mens du er ved det, så prøv en klasse, du aldrig har været til før (som yoga eller pilates) for at stimulere din krop på nye måder.

Hvorfor er det så vigtigt at skifte mellem ting?
Hvis du laver den samme træningsrutine igen og igen, betyder det, at din krop ikke behøver at arbejde så hårdt for at udføre den efter et par uger.
Løsningen: Uanset om du forsøger med tungere vægte eller tilføjer mere modstand under cykling, kan den skiftende intensitet og stil af din træning hjælpe med at sparke din kalorieforbrænding i gang, og du begynder at tabe dig igen. Selv at træne f.eks yoga og pilates, som typisk ikke brænder en stor mængde kalorier, men fordi de er nye for din krop, vil det skabe nogle gode ændringer i din fysik, simpelthen fordi du ændre dit træningsmønstre.

RELATERTE BLOGGINDLÆG