• Lanceret for 30 år siden
 • God smag
 • Gode vaner
Close

Smart start program – et godt udgangspunkt

Dette program er til dig med et BMI under 30, der ønsker at tabe nogle overflødige kilo – eller til dig der netop har afsluttet de 3 ugers kickstart.

Smart Start er et vægttabsprogram med en reduceret mængde kalorier, men med næringsrige måltider.
Jeg har lavet et forslag til en kostplan til dig, hvor du hver dag får ca. 1200-1400 kalorier om dagen.

 • Husk at købe ind til kuren inden start og brug kost- og aktivitetsplanerne, du kan downloade på nutrilett.dk, til at planlægge dine måltider og eventuelt også din motion.
 • Fjern fristelser i køkkenet inden start, så du ikke bliver lokket til at skeje ud undervejs i kuren.
 • Fortæl din familie og venner at du er startet på kuren, så de kan støtte dig undervejs.
 • Husk at holde dig dit mål for øje, skriv det evt. ned og hæng det op på køleskabet, som en daglig reminder.

Det tager tid at ændre på vaner, men holder du målet for øje og motivationen ved lige, så skal du nok tabe dig. Alle kan tabe sig, det handler mest af alt om vilje. Og hvis du kommer til at falde i, så fortvivl ikke. Kom op på hesten igen, og fortsæt kuren som om intet var hændt.

Træning og motion i denne fase

Det er en god ide at kombinere denne kur med motion. Hvis du ikke dyrker motion i forvejen, vil jeg dog anbefale dig, at tage det i bidder. Altså start med kosten og når du føler dig tryg i de nye vaner, kan du begynde at integrere motion. Motionen bidrager også til større motivation.
Hvis du dyrker motion i forvejen, kan du sagtens fortsætte med dette undervejs.
Og endelig – find støtte, motivation og gode ideer inde på vores Nutriletts facebookside.

Hjemmetræning:

Her er der lagt op til 3 dages træning med en blanding af konditions- og styrketræning . I nybegynderrogrammet indfører vi en cirkeltræning kaldet “stræktræning”. Denne er god for hele familien, uanset på hvilket niveau du er. Tegn to linjer på asfalten eller tag to reb med fx 10 meter imellem. Den ene linje er A, den anden er B. Se mere information i forklaringen af træningsprogrammet.

Træning i center:

Hvis du ønsker at træne i fitnesscenter, så har vi her lavet programmer med enkle sæt og supersæt (se ordforklaring i skema). Styrketræning er den træningsform der forbrænder flest kalorier både under og efter aktivitet, og det er vigtigt at prioritere denne form for træning på vejen til en bedre livsstil. Programmer indeholder en kombination af styrke- og konditionstræning.

Hvad gør du nu?

 • Ryd ud i køleskabet, så du ikke falder for fristelsen første gang du er sulten.
 • Det er smart at have nogle måltidserstatninger (Smart Meals) i din taske, hvis du ikke får tid til et måltid.
 • Til højre på denne side finder du vores anbefalinger til kost- og aktivitetsprogrammer til dette forløb. Hent programmerne og husk at læse “forklaring til træningsprogrammet”, så du forstår de forskellige udtryk, der anvendes.
 • Download vores kost- og aktivitetsplan. Udskriv skemaet og udfyld hvad du skal bruge til de forskellige måltider og hvilke aktiviteter du skal gennemføre.
 • Tag kontakt til os på Facebook eller skriv til Rikke Sloth rikke.sloth@orkla.dk, hvis du har spørgsmål og behøver støtte/vejledning undervejs. Vi er her for dig og hjælper dig hellere end gerne på rette vej.
Nu er det bare at komme i gang. 

Planlæg ugen

At planlægge din kost og aktivitet for hver dag i ugen er meget nyttig.Vi har derfor udarbejdet en meget enkel kost- og træningsplan som du kan printe ud og planlægge ugen efter. Hæng den op på køleskabet eller et andet sted du tit går forbi.