Opskriften giver ca. 18 kugler
Ingredienser:
- 1 Nutrilett Dark Chocolate
- 60 g mandler
- 30 g havregryn
- 110 g dadler
- 1 spsk peanutbutter
- 1 spsk FiberSirup Clear (eller anden sirup eller honning)
- 1 spsk sødemiddel (fx Sukrin Gold)
- 1 spsk kakao
- ½ tsk vaniljeessens
- Lidt salt
- 1-2 spsk mælk
Sådan gør du:
- Mal først mandlerne til groft «mel» i en foodprocessor.
- Del Nutrilett-baren op i mindre stykker, og kom dem i foodprocessoren sammen med det grove mandelmel. Blend, indtil bidderne af baren er godt blandet og næsten helt knust. Dette kan tage nogle minutter.
- Tilsæt havregryn, og blend det hele lidt mere.
- Tilsæt derefter dadler og peanutbutter, og blend det let, før du tilsætter resten af ingredienserne.
- Juster med mælk til sidst. 1 spsk mælk er normalt nok.
- Lad dejen stå koldt i ca. 30 minutter, før du ruller den ud til kugler. Kuglerne kan rulles i kokos, hakkede nødder og kakao, eller nydes, som de er.
Chokoladekuglerne opbevares i en lufttæt boks i køleskabet. De holder flere dage (hvis du kan holde dig fra dem så længe!)