Raw chokoladestykker
Opskriften giver ca. 20 stk.
Ingredienser:
Bund:
- 80 g mandler
- 50 g havregryn
- 280 g dadler
- 30 g kakao
- 50 g kokos
- 1 spsk flydende smør/kokosolie
- 2 spsk FiberSirup eller honning
- 1 spsk sødemiddel
- 1-2 spsk vand
Topping:
- 1 Nutrilett Chocolate & Seasalt, hakket i små stykker
- 120 g mørk chokolade, smeltet med 1 tsk kokosolie
Sådan gør du:
- Knus mandlerne til groft «mel» i en foodprocessor sammen med havregryn.
- Kom derefter resten af ingredienserne (undtagen vandet) i, og blend alt godt sammen. Du skal evt. stoppe et par gange undervejs for at skubbe massen ned fra kanterne.
- Tilsæt 1-2 spsk vand til slut, hvis det er nødvendigt, for at få en dej, der er nemmere at forme.
- Tryk blandingen ned i en form på ca. 20 x 20 cm med fingrene (fugtet med lidt vand eller olie). Lad massen afkøle i ca. 30 minutter.
- Drys til slut med hakket Nutrilett-bar og derefter smeltet mørk chokolade.
Du kan eventuelt trykke de hakkede stykker lidt ned i massen. - Lad alt afkøle, før du skærer massen op i passende stykker.