Sundt bananbrød
Opskriften giver 1 stort bananbrød
Ingredienser:
- 3 mellemstore bananer
- 3 store æg
- 1 dl mandelmælk eller anden mælk
- 100 g havregryn
- 120 g havremel
- 40 g Sukrin Gold eller andet sødemiddel
- 1 spsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- ½ tsk vaniljeessens/vaniljepulver
- Lidt salt
Topping/fyld:
- Nutrilett Smooth Caramel, i små stykker
- 50 g mørk chokolade, hakket
- 20 g græskarkerner, eventuelt andre kerner eller hakkede nødder
Sådan gør du:
- Indstil ovnen på 180 grader.
- Blend banan og æg til en jævn, fin konsistens.
- Kom mælken og de øvrige ingredienser i, og bland det hele godt sammen.
- Bland ¾ af Nutrilett-baren og chokoladen i massen. Gem resten til topping.
- Hæld bananbrødblandingen i en brødform (almindelig størrelse), beklædt med bagepapir. Drys resten af den hakkede chokolade og græskarkernerne (eller nødderne) over brødet. Tryk resten af Nutrilett-baren ned i massen. Hvis stykkerne lægges ovenpå brødet, bliver de mere stegt end smeltet.
- Brødet bages i ca. 50 minutter. Tjek brødet med en bagepind mod slutningen af bagetiden.
- Afkøles lidt før spisning.
Holder sig saftigt og lækkert i et par dage.