nutrilett, kvinde med målebånd

De 5 almindelige faldgruber under en kur

Det er ikke nemt at tabe de sidste par kilo. Ofte, når du er på kur, ender kiloene med at komme tilbage. Her er vores eksperttips til at undgå de mest almindelige vægttabsfælder:

De 5 almindelige faldgruber under en kur

Det er ikke nemt at tabe de sidste par kilo. Ofte, når du er på kur, ender kiloene med at komme tilbage. Undgå dette ved at planlægge, være stædig og tålmodig! For at slippe permanent af med de ekstra kilo, er du nødt til at have et langsigtet perspektiv.

Her er vores eksperttips til at undgå de mest almindelige faldgruber eller vægttabsfælder:

Vægttabs fælde # 1: Ingen plan

Du ønsker at tabe dig, men du ved ikke, hvordan eller hvor lang tid det vil tage dig at nå dit mål. Uden et mål eller et lys for enden af tunnelen vil du miste overblikket og motivationen.
Vores tip: Have en plan!

Det er nøglen at have et mål! Sæt et klart, realistisk mål og have en deadline for, hvornår du har nået dette mål. Sæt milepæle eller delmål undervejs, for at holde din motivation i gang. Husk at forkæle dig selv, når du har nået dine delmål og dit store mål.

Vægttabs fælde # 2: Komplet livsstilsændring

Du kan ændre alle dine vaner på én gang, du fortæller dig selv “Jeg vil kun spise grøntsager, ingen sukker, ingen kulhydrater, kun drikke vand, træne 5 gange om ugen, cykle til arbejde hver dag, osv.” At sætte urealistiske forventninger til dig selv vil kun føre til fiasko – ændring af din livsstil skal gøres gradvist!
Vores tip: Tag dig god tid!

Tag dig tid til at designe en livsstil og hverdag, der passer dig. Tving ikke dig selv til at spise ting, du ikke kan lide eller at dyrke motion på måder, du ikke kan lide. I stedet for at få en ny livsstil, bør du fokusere på at forbedre den, du allerede har.

Opret en liste over de dårlige vaner, du gerne vil ændre og en liste over gode vaner, du gerne vil have. Start med noget simpelt eller nemt, og giv dig selv 1 til 3 uger for at gøre det til en fast vane, før du begynder på noget andet. Den nye vane skal fungere over længere tid, og hvis det ikke virker for dig, skal du tænke på, hvorfor det ikke virker. Husk, at den nye vane skal være en vane, du fortsætter med, selv efter du er færdig med din kur. Hvis det ikke virker, så find et alternativ, der passer dig bedre.

Oprettelse af nye daglige vaner, som både du og din krop nyder godt af, er tidskrævende og kræver fokus i starten, men hvis du holder dig til det, vil du blive overrasket over, hvor let det bliver at tilegne sig nye sunde og gode vaner!

Vægttabs fælde # 3: Ikke at være forberedt på fejl

Du dummer dig, du har pludselig et stort stykke kage i munden og bliver vred på dig selv. Du konkluderer hurtigt, at du lige så godt kan give op med din kur, og spise resten af kagen. Du behøver ikke engang give dig selv en chance for at lykkes.

Vores tip: Lad ikke de små fejl ødelægge din kost. I stedet for at straffe dig selv, når du laver en fejl eller ikke lykkes, ros dig selv, når du gør noget godt. Hvis du forbereder dig på det faktum, at du vil begå fejl, så bliver det lettere at komme tilbage på rette spor.

Vægttabs fælde # 4: At være alt for sød ved dig selv!

Du har alt for mange undskyldninger for dig selv og lader hver enkelt fejl, du laver, have en undskyldning bag det.

Vores tip: Tag ansvar! Når du laver en fejl, se det i øjnene, acceptér det som et øjebliks svaghed, ikke undskylde det. Alle har smuttere en gang i mellem, og det er ikke verdens undergang.

Vægttabs fælde # 5: At miste fokus

Du har nået dit mål, men du tillader nu dig selv i stigende grad at snyde mere og mere. Før du ved af det, er du tilbage, hvor du startede.

Vores tip: Du må ikke blive for afslappet med dit nye vægttab!
Ca. et år efter et betydeligt vægttab, vil din vægt forblive ustabil, og du vil højst sandsynligt få en smule vægt tilbage. Jo hurtigere du taber dig, jo hurtigere ønsker din krop at genvinde de kilo igen. Det er afgørende i denne periode, at du ikke mister fokus!

Opret en ugentlig madplan, du holder dig til. Vær forsigtig med at blive for afslappet, og hold styr, på hvordan dit tøj passer, eller hvor meget du vejer. På denne måde kan du, hvis du tager på i vægt, tackle det med det samme. Du må ikke vente, til det er for sent! Fokus er derfor vigtigt – også efter du har nået dit mål.