• Lanceret for 30 år siden
  • God smag
  • Gode vaner
Close

Myte: Motion er det bedste til at forbrænde fedt

Mens motion forbrænder flere kalorier end styrketræning, i løbet af din træning, vil det at løfte vægte fjerne mere fedt generelt. I en undersøgelse offentliggjort i The Journal of Strength og Conditioning Research, forbrændte kvinder, der havde gennemført en timelang styrketræning, i gennemsnit 100 flere kalorier i de næste 24 timer end dem, der sprang vægtene over. Jo flere muskler du har, jo mere fedt forbrændes.

Myte: At løfte vægte vil gøre dig “pumpet”
Muskel hypertrofi (vækst) forekommer meget langsomt over en periode på uger, måneder og år. Jeg har hørt folk sige, at efter de begyndte at løfte vægte, er deres muskler vokset så meget at deres bukser føltes ubehageligt stramme og for små. Selvom det kan være sandt, er styrketræning ikke årsagen. Fordi muskler er tyndere end fedt, bruger samme vægt mindre plads. Det betyder, at jo flere muskler du opbygger, jo mere “fit” vil din krop være. En dårlig kost og manglende motion, vil i modsætning til et vægt-træningsprogram skabe udseende som “pumpet”.

Myte: Ubrugte muskler ændre sig til fedt
Din krop fungerer ikke på denne måde. Muskel og fedt er to helt forskellige væv. Hvis du holder op med at styrketræne, vil dine muskler begynder at skrumpe, muskelsynlighed og tæthed vil ændre sig. Samtidig begynder fedtceller gradvist at erstatte magert muskelvæv, hvilket skaber en illusion af vægtøgning, men musklen vil aldrig omdannes til fedt.

Myte: Træningsmaskiner og elastikbånd er bedst til at tone musklerne
På et eller andet tidspunkt er træningsmaskiner og elastikbånd blevet kendt som “go-to” værktøjer til toning af muskler, mens løse vægte blev anset til at være bedre til muskelopbygning. Der er intet reelt grundlag for disse påstande. En muskelsammentrækning er en muskelsammentrækning uanset værktøjet og form. Den samme modstand kan opnås ved hjælp af elastikbånd, træningsmaskiner eller løse vægte.

RELATERTE BLOGGINDLÆG